Na zdraví :D
14.04.2012 20:00
Červené víno
Příznivé účinky: Chrání před rakovinou, posiluje mozek, pomáhá proti
nespavosti, chrání před zubním kazem, pomáhá proti hluchotě.
Pozitivní vliv na zdraví lze přičíst na vrub látce resveratrol, která se
nachází ve slupce a jadérkách hroznového vína. Antioxidant salicylát
blahodárně působí na chloupky ve vnitřním uchu, které jsou nezbytné pro
dobrý sluch. Podle amerických vědců navíc sklenka červeného bystří intelekt.
Chemické látky v hroznovém víně blokují korozivní bakterie, čímž chrání před
vznikem zubního kazu. Díky melatoninu se tělu lépe usíná.
Bílé víno
Příznivé účinky: Snižuje hladinu cholesterolu, prospívá plicím, působí
protizánětlivě.
V hroznech bílého vína se nacházejí tyrosol a hydroxytyrosol, které snižují
cholesterol. Antioxidanty chrání před škodlivými molekulami, které mohou
poškodit plicní tkáně. Bílým by neměli pohrdnout lidé trpící artritidou.
Potlačuje záněty a snižuje bolest.
Pivo
Příznivé účinky: Obsahuje vitaminy a minerály, které chrání srdce a kosti, a
vlákninu.
Půllitr piva v sobě skrývá víc než čtvrtinu doporučené denní dávky vitaminu
B, který brání růstu homocysteinu - látky způsobující nemoci srdce. V pivu
je také bór potřebný pro zdravé kosti. Díky tomu, že je zlatavý mok chudý na
vápník a bohatý na magnesium, snižuje vznik ledvinových kamenů (o 40 %).
Gin
Příznivé účinky: Je protizánětlivý, močopudný.
Destiluje se z čistého alkoholu, proto po něm druhý den tolik nebolí hlava.
Vyrábí se z jalovce, bobule, která má močopudné účinky a v přírodní medicíně
slouží k léčbě ledvin, žlučníkových kamenů. Gin má taky protizánětlivé
účinky.
Brandy
Příznivé účinky: Chrání před infarktem a krevními sraženinami.
Jako destilát červeného vína obsahuje brandy vysoké množství antioxidantů,
které chrání před škodlivými volnými radikály. Ve 30 ml je tolik
antioxidantů jako v denní doporučené dávce vitaminu C. Pravidelné pití
brandy pomáhá podobně jako aspirin chránit před infarktem a krevními
sraženinami.
Šampaňské
Příznivé účinky: Chrání před poraněními mozku.
Myši, do kterých vědci nalili šampaňské, dokázaly snáze čelit poranění
mozku.
Baileys
Příznivé účinky: Chrání proti rakovině.
Irský likér se vyrábí z whisky obsahující kyselinu ellagovou. Ta zabíjí
rakovinotvorné buňky, aniž by likvidovala buňky zdravé.
Tak na zdraví!
|
Přispěla zouharovay :) |