Na zdraví :D

14.04.2012 20:00

 

Červené víno


Příznivé účinky: Chrání před rakovinou, posiluje mozek, pomáhá proti

nespavosti, chrání před zubním kazem, pomáhá proti hluchotě.

Pozitivní vliv na zdraví lze přičíst na vrub látce resveratrol, která se

nachází ve slupce a  jadérkách hroznového vína. Antioxidant salicylát

blahodárně působí na chloupky ve vnitřním uchu, které jsou nezbytné pro

dobrý sluch. Podle amerických vědců navíc sklenka červeného bystří intelekt.

Chemické látky v hroznovém víně blokují korozivní bakterie, čímž chrání před

vznikem zubního kazu. Díky melatoninu se tělu lépe usíná.

 

Bílé víno

Příznivé účinky: Snižuje hladinu cholesterolu, prospívá plicím, působí

protizánětlivě.

V hroznech bílého vína se nacházejí tyrosol a hydroxytyrosol, které snižují

cholesterol. Antioxidanty chrání před škodlivými molekulami, které mohou

poškodit plicní tkáně. Bílým by neměli pohrdnout lidé trpící artritidou.

Potlačuje záněty a snižuje bolest.

 

Pivo

Příznivé účinky: Obsahuje vitaminy a minerály, které chrání srdce a kosti, a

vlákninu.

Půllitr piva v sobě skrývá víc než čtvrtinu doporučené denní dávky vitaminu

B, který brání růstu homocysteinu - látky způsobující nemoci srdce. V pivu

je také bór potřebný pro zdravé kosti. Díky tomu, že je zlatavý mok chudý na

vápník a bohatý na magnesium, snižuje vznik ledvinových kamenů (o 40 %).

 

Gin

Příznivé účinky: Je protizánětlivý, močopudný.

Destiluje se z čistého alkoholu, proto po něm druhý den tolik nebolí hlava.

Vyrábí se z jalovce, bobule, která má močopudné účinky a v přírodní medicíně

slouží k léčbě ledvin, žlučníkových kamenů. Gin má taky protizánětlivé

účinky.

 

Brandy

Příznivé účinky: Chrání před infarktem a krevními sraženinami.

Jako destilát červeného vína obsahuje brandy vysoké množství antioxidantů,

které chrání před škodlivými volnými radikály. Ve 30 ml je tolik

antioxidantů jako v denní doporučené dávce vitaminu C. Pravidelné pití

brandy pomáhá podobně jako aspirin chránit před infarktem a krevními

sraženinami.

 

Šampaňské

Příznivé účinky: Chrání před poraněními mozku.

Myši, do kterých vědci nalili šampaňské, dokázaly snáze čelit poranění

mozku.

 

Baileys

Příznivé účinky: Chrání proti rakovině.

Irský likér se vyrábí z whisky obsahující kyselinu ellagovou. Ta zabíjí

rakovinotvorné buňky, aniž by likvidovala buňky zdravé.

 

Tak na zdraví!


 

Přispěla zouharovay :)